Cum funcționează Pay Forward?

Anne-Lise Brown
Anne-Lise Brown ↓ 4 minute read
Feb 07, 2022
Read 351 times

Pay Forward este un program de referral care țintește spre a contacta specialiștii tech on the move sau pe cei real interesați de anumite oportunități, fără a mai contribui la sentimentul de spamming despre care se vorbește în această industrie. Știm foarte bine că transparența este apreciată, așa că trebuie să recunoaștem că acest program este un win-win situation, fiind că da, recomandările valoroase vor reduce timpul căutărilor și a întregului proces de recrutare, iar tu și persoana recomandată veți avea de asemenea de câștigat.

E simplu! Tu recomanzi pozițiile deschise în program, iar noi îți oferim un bonus între €1000 și €2000, în funcție de specificul jobului. Partenerii noștri lucrează cu cele mai inovative techstack-uri și crează cele mai interesante și variate produse, așa că persoanele cărora le spui despre noi vor dori să afle despre joburile propuse!

    Nimic nu e mai ușor decât să ne descriem prietenii. Le știm pasiunile, ambițiile, așteptările, dar și toate provocările prin care au trecut. Asta înseamnă că știm să identificăm oportunitățile care să le scoată talentul la iveală. Tocmai de aceea, am lansat Pay Forward, programul de referral în care nu te punem la învățat Job Descriptions lungi și nici nu vrem să te transformăm într-un recruiter profesionist, ci în care doar trimiți un link persoanei recomandate și puteți să câștigați amândoi – el/ea un job nou într-o companie faină care lucrează cu ultimele versiuni de tehnologii, iar tu o recompensă financiară.

    Care sunt pașii?

    fDkZLkfOzvpCQuHIjzdqsW1y8CMEjlQRGYTDAvMJtDwRUqkMNnjdvONv3hdhtKNZYJJdEgQ0sjYYg14ZIqiV_F6AhX-EWYNKc2HlEXnPg82jkfN3KYSWJAdfEZinG8Sf8PJgNBle
    1. Accesează https://payfwd.eu/ și creează un cont.
    2. Analizează oportunitățile pe care le avem deschise la momentul respectiv pe site platformă.
    3. Fiecare job va fi acompaniat de un link afiliat contului tău. Talentul recunoaște talent! Gândește-le la persoanele din rețeaua ta și trimite linkul/linkurile spre cei pe care îi consideri potriviți pentru jobul/joburile ales/e.
    4. Dacă persoana recomandată este interesată de oportunitate va trebui să aplice folosind linkul trimis de tine.
    5. Noi vom analiza profilul candidatului propus, îl vom contacta și vom derula procesul nostru special de recrutare.
    6. Dacă persoana recomandată de tine va primi jobul, tu vei primi bonusul financiar în valoare de €1000-2000, în funcție de specificul jobului.
    7. Win-win pe toate părțile! Noi suntem fericiți pentru încă un proces de recrutare de succes, prietenul tău se bucură de un nou job, iar tu ești recompensat pentru implicarea ta!


    Cum a început totul :)

    Ideea programului Pay Forward s-a născut în echipa noastră, formată dintr-un IT-ist și colegii săi Tech Recruiters. Deoarece scopul nostru este să construim echipe tehnice în timp record, am început să căutăm modalități de a găsi acei câțiva candidați potriviți fără a mai informa sute de oameni neinteresați. Aceia sunt cei cu care dorim să intrăm în contact, pe care vrem să îi implicăm în interviuri tehnice, exact în momentul în care vor sa faca o schimbare sau sunt curioși de ce se mai întâmplă pe piață. Ne-am dat seama că nu trebuie să ai un background tehnic ca să cunoști un un profesionist on the move, așadar programul se adresează tuturor celor care vor sa dea de sfară-n țară despre joburile noastre interesante.

    FAQ:

    1. Cum primesc bonusul?
      În termen de 3 luni după momentul în care persoana recomandată de tine este angajat(ă) la clienții noștri prin programul Pay Forward vei primi bonusul în contul tău bancar. Vom semna o convenție civilă online, iar ulterior angajarii noi îți virăm bonusul.
    2. Primesc bonus și dacă am recomanat candidatul și acesta nu s-a angajat imediat?
      Timp de 12 luni, recomandarea ta rămâne recomandarea ta. Așadar, dacă persoana aplică la un job folosind linkul trimis de tine (pentru acel job) și se angajează într-un interval de timp de 12 luni, te vom contacta să îți oferim vestea bună.
    3. Ce se intamplă dacă persoana recomandată a mai fost recomandată și de altcineva în ultimele x luni?
      Candidatura e valabilă timp de 12 luni și îi aparține primei persoane care face recomandarea.
    4. Ce se intamplă dacă, candidatul e deja in baza voastră de date?
      Dacă nu a fost recomandat de o altă persoană, nu conteaza că il avem in baza de date, va fi considerat candidatul tău timp de 12 luni, dacă aplică la un job folosind linkul trimis de tine (pentru acel job).
    5. De unde stiu pentru ce poziții pot să recomand specialiști de IT?
      Toate rolurile deschise pe platforma https://payfwd.eu/ sunt eligibile.
    6. Pot să recomand pe cineva chiar dacă eu nu lucrez în domeniul IT?
      Absolut.
    7. Voi primi în continuare bonusul, daca recomand o persoana pentru jobul X, dar persoana se dovedește a fi mai potrivită pentru jobul Y din program și se angajează la Y?
      Pentru a primi recompensa financiară persoana va trebui să aplice la jobul pentru care i-ai trimis link. Vestea bună e că poți trimite mai multe linkuri spre joburi diferite aceleași persoane, astfel vei fi eligibil pentru bonus atât timp cât se va angaja pentru una dintre pozițiile pe care i le-ai trimis.
    8. Pot să trimit linkul de la același job spre mai multe persoane?
      Da.

    Introducing the developer’s
    console.

    Sign up to our newsletter and you will receive periodic updates of new blog posts, contests, events and job opportunities.

    $