Cum funcționează Pay Forward?

Anne-Lise Brown
Anne-Lise Brown ↓ 3 min read
Feb 07, 2022
Read 151 times

Pay Forward este un program de referral care țintește spre a contacta IT-iști on the move sau real interesați de anumite oportunități, fără a mai contribui la sentimentul de spamming despre care se vorbește în această industrie. Știm foarte bine că transparența este apreciată, așa că nu vrem nici o secundă să îmbrăcăm programul acesta într-o haină nobilă de ajutorare necondiționată. Este un win-win situation, fiind că da, recomandările valoroase vor reduce timpul căutărilor și a întregului proces de recrutare, iar tu și persoana recomandată veți avea de asemenea de câștigat.

E simplu! Tu ne recomanzi pe cineva pentru una dintre pozițiile deschise în program, iar noi îți oferim un bonus între €1000 și €2000, în funcție de specificul jobului. Companiile noastre colaboratoare lucrează cu cele mai inovative techstack-uri și crează cele mai interesante și variate produse, așa că prietenii tăi vor dori să afle despre joburile propuse!

Nimic nu e mai ușor decât să ne descriem prietenii. Le știm pasiunile, ambițiile, așteptările, dar și toate provocările prin care au trecut. Asta înseamnă că știm să identificăm oportunitățile care să le scoată talentul la iveală. Tocmai de aceea, am lansat Pay Forward, programul de referral în care nu te punem la învățat Job Descriptions lungi și nici nu vrem să te transformăm într-un recruiter profesionist, ci în care poți doar să dai un simplu heads-up prietenului recomandat și să câștigați amândoi – un job nou într-o companie faină care lucrează cu last generation techstack, respectiv o recompensă financiară.

FlP6qIRFZOT6Do5eHHpUPxtqY1SOKCuz0sNXnzAXN-9YvdEktUhPjQSVUE8ZQe_ybt8rNU0eGKgPhRik5SIhCFofKZtED7vcmvaVEIEbN808VZLbyuc4Xrehw7bgPECM6X0Wr2c-_2d57f7de275c7f3e77f75f27e58b51eb

Care sunt pașii?

fDkZLkfOzvpCQuHIjzdqsW1y8CMEjlQRGYTDAvMJtDwRUqkMNnjdvONv3hdhtKNZYJJdEgQ0sjYYg14ZIqiV_F6AhX-EWYNKc2HlEXnPg82jkfN3KYSWJAdfEZinG8Sf8PJgNBle_2d57f7de275c7f3e77f75f27e58b51eb
 1. Analizează rolul pentru care ai fost abordat, sau aruncă un ochi peste oportunitățile pe care le avem deschise la momentul respectiv pe site (humandirect.eu) și sunt acompaniate de iconița Pay Forward.
  Notă: dacă în dreptul jobului pentru care ai fost abordat nu apare iconița pe site, nu înseamnă că acesta nu face parte din program
 2. Talentul recunoaște talent! Gândește-le la persoanele din rețeaua ta și recomandă-ne pe cineva potrivit pentru jobul ales.
 3. Noi vom analiza profilul candidatului propus, îl vom contacta și vom derula procesul nostru special de recrutare.
 4. Dacă persoana recomandată de tine va primi jobul, tu vei primi bonusul financiar în valoare de €1000-2000, în funcție de specificul jobului.
 5. Win-win pe toate părțile! Noi suntem fericiți pentru încă un proces de recrutare de succes, prietenul tău se bucură de un nou job, iar tu ești recompensat pentru implicarea ta!
dedc3s3_4j1tMd5UkoqIrKdI-6Mag43NuJWCNwDrNxu1RKJph3N_DxJ82WNXtsrv7MjF1hvi4WmufPophjn0yFjD3dLJqHvHuGl-XVv0YS6ilTa91XMy14VG92FH0QL3TbUVEIhj_2d57f7de275c7f3e77f75f27e58b51eb

Cum a început totul :) Ideea programului Pay Forward s-a născut în echipa noastră, formată dintr-un IT-ist și colegii săi Tech Recruiters. Deoarece scopul nostru este să construim echipe de devi în timp record, am început să căutăm modalități de a găsi acei câțiva candidați potriviți fără a mai informa sute de oameni neinteresați. Aceia sunt cei cu care dorim să intrăm în contact, pe care vrem să îi implicăm în interviuri tehnice, exact în momentul în care vor sa faca o schimbare sau sunt curioși de ce se mai întâmplă pe piață. Ne-am dat seama că nu trebuie să fii IT-ist ca să cunoști un IT-ist on the move, așadar (veste bună), în viitor programul se va adresa tuturor celor care vor sa dea de sfară-n țară despre joburile noastre interesante.

FAQ:

 1. Cum primesc bonusul?
  În momentul în care amicul/amica ta a fost angajat(ă) la clienții noștri prin programul Pay Forward vei primi bonusul în contul tău bancar. Vom semna o convenție civilă online, iar ulterior noi îți virăm bonusul imediat ce angajarea are loc.
 2. Primesc bonus și dacă am recomanat candidatul și acesta nu s-a angajat imediat?
  Timp de 1 an, recomandarea ta rămâne recomandarea ta. Așadar, dacă ne prezinți o persoană curioasă de oportunități în IT și aceasta se angajează într-un interval de timp de 1 an, te vom contacta să îți oferim vestea bună.
 3. De unde stiu pentru ce poziții pot să recomand specialiști de IT?
  Apare iconița pe site-ul HD la joburi, iar dupa ce lansăm website-ul Pay Forward vei regăsi acolo toate ofertele pe pagina de joburi.
 4. Pot să recomand și pentru alte joburi de pe site cu iconiță sau doar pentru jobul pentru care am fost contactat și în care au primit informații despre program?
  Poți recomanda pentru oricare job din programul Pay Forward.
 5. Pot să recomand pe cineva chiar dacă eu nu lucrez în domeniul IT?
  Absolut.
 6. Voi primi în continuare bonusul, daca recomand o persoana pentru jobul X, dar persoana se dovedește a fi mai potrivită pentru jobul Y din program și se angajează la Y?
  Atât timp cât persoana recomandată va fi angajată la un job din program (cu iconița Pay Forward), vei primi bonusul.
 7. Ce se întâmplă dacă persoana recomandată ajunge să se angajeze pe un alt rol de pe site-ul Human Direct care nu face parte din programul Pay Forward?
  Putem oferi bonusul doar pentru joburile din program însoțite de iconiță, însă avem de gând să onorăm prin alte recompense valoroase, dacă vor exista persoane în această situație.

Introducing the developer’s
console.

Sign up to our newsletter and you will receive periodic updates of new blog posts, contests, events and job opportunities.

$